Het team

Maak kennis met ons team!

Marianne Kraai, directeur

Wie is Marianne?

Na gewerkt te hebben in de cultuureducatie, de gemeente en de bibliotheek heb ik sinds sept 2017 het roer omgegooid en ben ik weer terug waar ooit mijn loopbaan en passie is begonnen: het onderwijs. Nu niet als dramadocent zoals ik begon, maar als adjunct-directeur op Pork. 

Ik wil graag samen met het team Pork continue verbeteren en groeien. Altijd met het doel een school te zijn waar uw zoon of dochter met plezier naar toe gaat, zichzelf en de wereld beter leert kennen èn vol vertrouwen na 8 jaar de volgende stap in het leven zet! 

Ineke Berends, groep 1b/2b

Ben getrouwd en heb 2 kinderen, die inmiddels ook alweer volwassen zijn. Mijn opleiding  heb ik genoten aan de KLOS (opleidingsschool voor kleuterleidsters) te Emmen. Mijn interesse ligt dus duidelijk bij het werken met jonge kinderen. Vandaar ook dat ik inmiddels al zo'n 30 jaar leerkracht ben van de kleuters op Pork,en dat nog steeds met veel plezier doe! Naast het lesgeven, ben ik ook de coördinator van de onderbouw. Door het volgen van cursussen en workshops betreffende het jonge kind, wil ik samen met mijn collega's, de kinderen graag een fijne, veilige, gezellige, maar zeer zeker ook een uitdagende kleuterperiode meegeven.

Geertje Klein, groep1a/2a, woensdag t/m vrijdagmorgen

Ik ben moeder van drie volwassen kinderen en woon samen met René. Ik werk ongeveer 28 jaar in het onderwijs en sinds januari 2007 op SWBS Pork.Ik geef samen met mijn duo partner Iris Kost, les in de kleutergroep 1/2A.

Naast het werken op de basisschool, heb ik nog een aantal jaren in het voortgezet onderwijs gewerkt, maar het werken met kleuters vind ik toch het leukste wat er is, vanwege hun spontaniteit en enthousiasme !

Verder ben ik coördinator van de ouder-wisselhoeken en aankleding gangen en hal en heb ik zitting in de activiteitencommissie.

Herma Klamer, groep 4, maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdagmorgen

Ik woon in Musselkanaal, ben getrouwd en heb een zoon en een dochter.
Al sinds 1989 werk ik op Pork. Eerst als stagiaire en na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag in groep 4. Na enkele jaren in groep 3 en groep 5 werk ik nu al weer een hele tijd in groep 4. Dit bevalt me uitstekend. De spontaniteit en de leergierigheid van deze leeftijd spreekt me erg aan. Geen dag is hetzelfde en als je alle  dagen werkt heel afwisselend. Ik lees graag en speel gitaar. Daarnaast is mijn werk ook een beetje mijn hobby.

 

Melanie Raanhuis, groep 1c/2c

Sinds mijn afstuderen werk ik op swbs Pork. Met veel plezier geef ik alweer 4 jaar les aan de kinderen van groep 1/2 C. Ik hoop de kinderen een leuke kleutertijd  te geven.

Wat ik heel belangrijk vind is : dat  de kinderen  in een vertrouwde, veilige en rijke leeromgeving veel mogen ontdekken en leren.

Marrie Elling, groep 3 maandag/ dinsdag / woensdag (om de week)

Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik woon in Ter Apel. Sinds 1985 ben ik werkzaam aan Pork. Een aantal jaren heb ik fulltime gewerkt in de groepen 3,4 en 5. Toen mijn oudste dochter is geboren ben ik parttime gaan werken. Ik werk op de maandag, dinsdag, en op de woensdag wisselend.. Ik werk  al een hele tijd met heel veel plezier samen met Marita in groep 3. De kinderen zijn gemotiveerd en enthousiast. Ze willen graag leren lezen, schrijven en rekenen. De rest van de week ben ik ook actief bezig. Natuurlijk is er altijd genoeg te doen binnen mijn gezin en vaak ben ik ook dan nog wel even met school bezig. Maar ook help ik mijn ouders met huishoudelijk werk . Verder vind ik het leuk om te tuinieren, lezen en knutselen. Twee keer per week ga ik naar fitness. In de wintermaanden volg ik de EHBO herhalingslessen bij de EHBO vereniging in Ter Apel.

Marita Abeling, groep 3 woensdag ( om de week) donderdag /en vrijdag

Ik ben getrouwd met Peter Boonstra en heb drie kinderen.Na opleidingen gevolgd te hebben aan de kleuterkweek en in de zorg, ben ik eerst werkzaam geweest in een psychiatrisch ziekenhuis en in een verpleeghuis omdat er toentertijd weinig werk was in het onderwijs. In 1998 ben ik begonnen als invalkracht in het onderwijs. Met heel veel plezier en enthousiasme geef ik al een aantal jaren, samen met Marrie, les in groep 3. Naast mijn werkzaamheden op school en thuis wandelen lees ik ook veel.

Ilona Kuper, groep 5, donderdag/vrijdag en donderdagmiddag groep2 ( de helft)

Sinds 2013 werkzaam bij Swbs Pork. Samen met juf Rita werk ik met plezier in groep 5. Binnen de school ben ik actief in het Kivateam en ben ik lid van de werkgroep LBV.  Ook ben ik moeder en heb ik twee kinderen. Met mijn vriend en kinderen woon ik in Roswinkel. In mijn vrije tijd geef ik dansles en ben ik leidster van de dansmariekes van c.v. de Bultruters te Ter Apel.

Rita Hazenberg, groep 5 maandag t/m woensdag

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Voordat ik op Pork ging werken ben ik 7 jaar werkzaam geweest op een school in Veendam. Ik werk op woensdag, donderdag en vrijdag in groep 5. Deze groep deel ik met Ilona. De leukste vakken om te geven vind ik rekenen, geschiedenis en gym. Daarnaast houd ik van de gesprekken die ik met de kinderen voer en de gezelligheid. Naast het 'juf zijn' houd ik van zingen, volleybal en scouting. Lezen, winkelen en gezelligheid met vrienden en familie heb ik echt nodig.

Joke Hogendorp, leerkracht van groep 6

Vroeger had ik kleuters, maar sinds mijn eigen kinderen groot werden, vond ik de grotere kinderen op school ook erg leuk.  Het mooiste vind ik " filosoferen" met kinderen. Vakken als levensbeschouwelijke vorming, de KiVa lessen en geschiedenis vind ik heel leuk om te doen. Daarnaast ligt mijn belangstelling bij muziek, lezen en computers. Het boeiende van dit vak is dat je elk jaar weer nieuwe kinderen (lees: nieuwe uitdagingen) krijgt. Soms is dat moeilijk, maar heel vaak lukt het om kinderen net iets meer mee te geven dan alleen maar rekenen en taal. En daar doe ik het voor! 

Ester Musters, groep 7, woensdag (om de week)/donderdag en vrijdag

Ik werk sinds 2000 op basisschool Pork. Samen met Chantal werk ik in groep 6. De leukste vakken om te geven vind ik: rekenen, natuur en gym.
Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik woon in Kopstukken. Mijn hobby’s zijn lezen, klussen, tuinieren.

 

Chantal Heller, groep 6, maandag/dinsdag en woensdag(om de week)

Ik werk sinds 2009 op basisschool Pork. Samen met Ester werk ik in groep 7. Het leukste vak om te geven vind ik rekenen. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen. Ik woon in Ter Apel. Mijn hobby is paardrijden.

Titia Deuling,leerkracht bewegingsonderwijs, dinsdag en donderdag

Wat mag u van mij weten? Ik ben getrouwd en ik heb 3 kinderen. Wat doe ik zo al op de Pork? Op de dinsdagmorgen en de donderdagmiddag verzorg ik de lessen Lichamelijke Opvoeding voor de groepen 3 t/m 8. Daarnaast kom ik één keer per 2 weken op de vrijdag op school. Ik help dan kinderen individueel dmv MRT. Dit staat voor Motorische Remedial Teaching. De sporten die ik zelf beoefen zijn: hardlopen, volleyballen en één keer per jaar skiën. Mijn hobby’s zijn: tuinieren, lezen en shoppen. Mijn levensmotto is: ‘Geloof in jezelf, dan ben je al op de helft ‘

Iris Kost, groep 1a/2a maandag/dinsdag

Ik ben op de maandag en donderdag te vinden bij de kleuters van groep 1 en 2 a. Dit doe ik alweer een aantal jaren ,na ook in groep 6 en 4 te hebben gewerkt. Ik werk samen met Geertje. Jonge kinderen leren in een veilige, gezellige en uitdagende omgeving ,waarin ze spelend kunnen leren. Ik hoop daar een steentje aan bij te kunnen dragen. De dagen dat ik niet werk ,ben ik thuis bij mijn gezin.  Ben moeder van 1 zoon en 2 dochters en ben getrouwd met Geert Kost. We wonen in Valthermond. Ik geniet van het in de tuin bezig zijn en ook wandel ik graag met onze hond.

Geert Kost, groep 8, hele week/woensdag om de week juf Ester

Na gewerkt te hebben in groep 4 en 6 sta ik sinds het schooljaar 1999/2000 voor groep 8. Het leukste vak om te geven, vind ik rekenen. Naast het lesgeven houd ik me bezig met de computers. Ik ben getrouwd met Iris en we hebben 3 kinderen. In mijn vrije tijd klus ik graag en verdiep me in het ICT gebeuren.

Marcha Teuben, IB-er

Mijn naam is Marcha Teuben, ik ben sinds april 2015 werkzaam als intern begeleider op SWBS Pork. Samen met mijn vriend, zoon en dochter woon ik in Ter Apelkanaal. Na mijn opleiding aan de PABO ben ik 5 jaar werkzaam geweest als juf in de onderbouw. 

Inmiddels werk ik als intern begeleider op de Bonifatiusschool, op de Gerardusschool en Pork. Als intern begeleider ben ik verantwoordelijk voor de leerlingenzorg binnen de school. Een prachtige klus! Ik ben per week één of twee dagen aanwezig. Thuis geniet ik erg van onze kinderen. Daarnaast hou ik van tuinieren, lezen en paardrijden.