Sint Maarten

Direct na de herfstvakantie zijn we begonnen met het knutselen van een lampion van papier maché, een biggetje. De eerste keer werd een ballon beplakt met stukjes vliegerpapier. Gelukkig waren er heel veel enthousiaste ouders die kwamen helpen. Hierna lieten we de ballonnen een week drogen. Vervolgens werd er tijdens het werken in hoeken aan de lampion gewerkt. Ook op deze morgens waren er weer veel enthousiaste ouders die kwamen helpen. Het resultaat, 23 roze biggetjes waren te bewonderen tijdens het lichtjesfeest op donderdagavond 10 november. 

 

De decembermaand

Op 12 november kwam Sinterklaas het land in. En zo begon voor de kinderen een spannende leuke periode. In de groep werd er flink geknutseld en gespeeld in de hoeken met als thema Sinterklaas. Op 5 december kwam de Sint met zijn pieten op bezoek in het speellokaal. De kinderen hebben flink gezongen en leuke spelletjes gedaan voor Sint en zijn Pieten. In de klas werd het feest voorgezet met een schoenenspel en een sinterklaasbingo. Hierna een paar dagen rust maar het Kerstfeest kwam eraan. Er werden door de kinderen kerstkaarten en kerstballen gemaakt. Ook werd er een versierd lichtje gemaakt voor op tafel bij de kerstbrunch. In de hoeken kon er gewerkt/gespeeld worden over Kerst. Op vrijdag 23 december was er een kerstbrunch in de groep.

Verjaardag juffen

Aangezien de juffen in de kerstvakantie jarig waren geweest werd dit op de vrijdag na de vakantie gevierd. 's Morgens lag er sneeuw dus buiten zingen was niet mogelijk , het was behoorlijk vies op het plein. Maar in de klas werd er uitbundig gezongen en moesten er cadeautjes worden verstopt. Het was even zoeken maar de cadeautjes werden gevonden. De juffen waren er erg blij mee. Vervolgens gingen de kinderen cake versieren en werd er lekker gesmuld. Hierna gingen de kinderen het dropveterspel spelen. Verder werd Het Hou van Hollandspel en een bingospel gespeeld. De kinderen hadden ook allemaal een sneeuwman in een glazen potje geknutseld. Het was een gezellige morgen. Meer foto's staan in het fotoalbum.

 

 

 

 

 

Periode januari t/m april 2017

In januari zijn we begonnen met een nieuwjaarsborrel, verjaardag van de juffen en een nieuwjaarsdisco. Hierna volgden de Nationale Voorleesdagen met een ontbijt en het voorlezen van het prentenboek van de Kleine Walvis. Ook carnaval werd gevierd met een prachtige optocht, en werd er gehost samen met de Kloosterwiekers. Op de grote regendag werden er in groep 3 veel rekenspelletjes gespeeld. Alle kinderen kregen hun huisnummer en gingen buiten op volgorde staan. In het begin van de lente gingen we een bakje versieren en daarin tuinkers zaaien. Dit kwam heel mooi op en samen met een paashaasje mocht het mee naar huis. Met mooie versierde palmpasenstokken brachten de kinderen een bezoek aan Borg Westerwolde. Ook werden er eieren gezocht bij de kinderboerderij. Tenslotte hadden we natuurlijk nog de Koningsspelen met een ontbijt. Voor foto's zie onderstaand fotoalbum.

Bezoek bibliotheek

Maandagmorgen 1 mei zijn we op bezoek geweest in de bibliotheek. Er werd voorgelezen uit het boek "Gebruik je Fantasie" van Nicola O'Byrne. Vervolgens gingen de kinderen in groepjes opdrachten doen zoals woorden klappen , woorden "was" ophangen, verschillende soorten boeken opzoeken  verhaaltje schrijven etc.. Het was een leerzame morgen.

 

 

 

 

Make A Wish

Maandag 8 mei werden we verrast door Make A Wish. Er was een echte camera met camera vrouw en een geluidsman in de klas. Heel spannend! De kinderen dachten dat er een filmpje van Pork werd gemaakt. Ze waren erg verrast toen er een fee binnenkwam en aankondigde dat ze een leuke dag ging verzorgen voor een "fee" met haar familie uit groep 3. De andere kinderen mochten even door de limousine lopen . Later in de groep kregen ze een lekkere verrassing.


Etalage

Laad meer